Koftan Charlotte

Som vi tjatat om den här koftan i podden!

Charlotte, Lotta, Lottis. Kärt barn har många namn.

Här har ni mönstret på ravelry, kostar 76 spänn och är värt det. Ni kommer vilja göra mer än en!

Det började med att vi såg att Garnomera hade gjort koftan. Så fin, eller hur?

Eftersom hennes val av garn kändes klockrent bestämde vi oss för att sticka i samma, nämligen Magasin Duett mohair tweed. Mohair tweed är mjukt, luftigt och rätt fluffigt garn med 70 procent merinoull och 30 procent mohair. Det finns en knit-a-long på fejan här

Våra tankar om processen:

Madelene: Gick otroligt snabbt att sticka Charlotte. Grova stickor (5 mm) och ett enkelt mönster. Skulle vilja påstå att det är en perfekt nybörjarkofta! Jag valde att göra den längre än i mönstret och med knappar längs hela vägen. Jag valde gula plastknappar (11 stycken) som jag köpte på tyg.se för en billig slant. Jag gjorde precis som Garnomera fickor också, genom att sätta ett antal maskor på tråd och sticka vidare som om ingenting hänt. När jag var klar med kroppen (och ärmarna) så plockade jag upp maskorna och stickade en liten fickpung (kommer ej på något bättre namn på den) med räta maskor på magic loop. Fickpungen fick bli i iphone-storlek och syddes fast med små stygn mot insidan av koftan. Jag stickade fickorna med mindre stickor för att få lite tätare maskor.

Josefine: Den är är som ovanstående talare snabbstickad, lite segare efter att en delat av för ärmar. Garnet är en fröjd, en kan ta ändarna lägga dom i handen och spotta gnugga å sen slipper du fästa 30000000000 trådar. Jag gjorde fickor som garnomera typ, knåpade ihop dom skräddarstickade till iPhone 5. Gjorde en shabrovink på ärmarna som jag länkar till här plockade upp maskor genom kanten så jag slapp sy ihop. knapparna hittade jag i knapplådan. Jag  har som sagt bott i den sen dess. Den är så varm, har haft den och tunn bomulsjacka i höst. En ska frysa in vintern!

skarmavbild-2016-11-16-kl-19-45-39

Det finns även en barnvariant av Charlotte som heter Lottie!

Lina: Älskar enkelheten i designen, väldigt lätt och bra förstakofta eller om en bara vill sticka något som blir snyggt och går snabbt. Gjorde min Charlotte i Mohair tweed, Mörk choklad. Älskar garnet innerligt! Efter många om och men blev fickorna i samma garn, fast skulle nog valt ett tunnare i efterhand. Knapparna hittade jag på Garnet i Gävle, fina leopardknappar i trä.

Har sen stickat barnvarianten i Raggi från Järbo garn. Även den var en reeen fröjd att sticka, klar i ett nafs! Gjorde knappar hela vägen även på den, men inga fickor.

 

Annonser

One thought on “Koftan Charlotte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s