Visser på G!

Nu har jag äntligen lagt upp Visser i Magasin duetts Silke tweed.  

visser14492526_658545087657202_6994088517207786335_n

Detta ”slängde jag ihop” i veckan. Ett litet bäbiskit till mina vänner Rebecca och Johannes som snart får en fjärde familjemedlem. Stickat i fantastiska garnet Onion wool + nettles (finns olika tjocklekar, detta är för stickor 4).

Ha det bra // Madelene

4 tankar på “Visser på G!

 1. anneknitter

  Härlig pod ni gör, bra tempo och intressanta ämnen. Ta det här på rätt sätt nu, en undran bara. I snart 10 år har diskussionerna på Ravelry rört att slippa dessa fyrkantiga tröjor med nedhasade ärmar och i stället göra välsittande, genomarbetande plagg. Nu kommer modellerna för silketweed som hänger rakt upp och ner på kroppen, lyft armarna och vinden får fri framfart. Vore intressant att höra er diskutera detta nya fenomen.

  Gilla

  Svara
 2. Ingrid

  Håller med föregående inlägg. Det har östs galla över de ”hemska” oversized-tröjorna från sjuttio-åttiotal ett bra tag, och nu vänder modet från det tajta åtsittande igen. Jag kan för det mesta bara le nuförtiden när det förfasas över olika perioder, och tänka ”det kommer tillbaka … Vänta ni bara, om tio år kommer du jubla över en tröja/blus/kavaj i det snittet eller längden!”

  Gilla

  Svara
  1. Anne Neuman

   Vad jag ville ha sagt var betoningen på genomarbetad. En tröja/kofta kan vara figurnära, den kan vara stor, den kan ha ärmkullar eller nerhasade ärmar, olika halsringningar etc.,men alltid genomarbetad. En stor tröja ska exempelvis inte vara bara vara en fyrkant hip som hap, kort så att när man lyfter armarna så är den halvvägs under bysten. Den ska inte se ut som en nybörjares misslyckade första försök. Den ska och kan sitta snyggt även den.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s